Как да бъдеш артист в XXI в. и да имаш добър стил на живот – част 2

В първата част на статията си поговрихме за митовете около това да си артист и ти общехаме няколко въпроса накрая (те следват по-долу). Можеш да прочетеш първата част на статията ТУК.

Ще ти задам пет прости въпроса. Всеки отговор ще те приближава към успеха.

  1. Изследовател ли си?

Достъпът до информация днес е главозамайващ. Количеството данни – също. Понякога това затруднява повече, отколкото помага. Всяко проучване, което правиш, за да подготвиш продукта си, трябва да бъде перфектно. Публиката е адски критична и придирчива. Тя няма да ти прости работа през пръсти: криво скалъпена история, неточни тонове и пр. Отделяй време и внимание на подготовката си.

  1. Дигитален ли си?

Днес от всеки артист се очаква да бъде на „ти“ със социалните медии, да използва апликации и програми в работата си, да изгражда и поддържа своя уеб страница. Не можеш да си позволиш да останеш в XX в. по отношение на дигиталните технологии и социалните тенденции. Всъщност, колкото по-добре разбираш как работят те, толкова повече можеш да ги използваш в своя полза. Повече видимост = повече пари.

  1. Готов ли си сам да се промотираш и маркетираш?

Дори артистите, издавани от големи имена в индустрията, са отчасти отговорни за собствените си продажби. Независимите артисти носят цялата отговорност. Вече не става дума за това да убедиш някой агент или издател да повярва в теб. Трябва сам да изградиш публиката си и да увеличаваш хората, които те следват. Как? Като разбереш как работи пазарът ти, къде да намериш още публика и в крайна сметка, кое продава продукта ти.

  1. Готов ли си да бъдеш уникален?

С възхода на независимото изкуство всеки вече може да издаде без усилие музика или роман. Пазарът е преситен. Трябва да се откроиш сред тълпата. Да поемеш риска да бъдеш уникален и автентичен. Да разкажеш история така, както никой още не го е направил. Днес артистите са откриватели и трябва да впрегнат креативността си, за да направят своите открития ценни за публиката.

  1. Боец ли си?
Ако си готов да се бориш за таланта и страстта и и вярваш е тях, нищо не може да те спре. 
Публикувана от
Elitsa Kostova

Не пропускай нова статия!

Заяви своята консултация

Заяви своя сертификат тук​

Заяви своя сертификат тук​

Имаш ли нужда от помощ?

Вашето запитване е изпратено

Благодарим Ви, че изпратихте запитване до нас. Член на нашия екип ще се свърже с Вас възможно най-скоро.

Имаш ли нужда от помощ?

Вашето запитване е изпратено

Благодарим Ви, че изпратихте запитване до нас. Член на нашия екип ще се свърже с Вас възможно най-скоро.