Пред коледно почистване

Защо е важно и как ни помага да сме по-добри и по-щастливи!

Както във външния свят, така и във вътрешния има нужда от почистване.

Идва време да се освободим от негативния вътрешен монолог и да го заменим с позитивен, да изградим навици за успех. Но преди това – почистване и освобождаване.

Там, където е задръстено от вещи, файлове и цари хаос, трудно можем да градим и творим. Разбира се творческият хаос е ОК, но дали той е творчески, ако цари навсякъде?

Почистването изисква известна решимост. Да отделиш време, при толкова други неща „за правене” или за не правене. Да погледнеш във всеки ъгъл и кът на дома, колата, офиса и да се освободиш! 

За почистването е нужна и мъдрост. Можеш ли да видиш как външния свят отразява вътрешния – къде нямаш сили да се разделиш, да почистиш, да отвориш пространство за новото! 

Малките неща в почистването са важни.

Понякога не можеш да се освободиш преди да изнесеш една малка прашинка на боклука или да подредиш нещо, което заема физическо пространство.

Понякога по средата на почистването ти омръзва, прави ти се нещо друго, искаш да излезеш от стаята. Но точно тогава е необходимо да останеш още малко, да имаш постоянство, да решиш, че ще приключиш, ще доведеш прочистване до край. Тогава изведнъж става по ясно, кое да бъде рециклирано, кое да бъде подредено къде. 

В синхрон с мисията на Voca Academy – еудемония, най-доброто мое аз – те предизвикваме да почистиш пред коледно. Най-доброто мое аз е баланс между стоицизма да се развиваме – физически, емоционално, ментално, духовно – и хедонизма да се радвам и да празнуваме сега-то.

И за двете почистването помага.

ТУК ТИ ПРЕДЛАГАМЕ ЕДИН СПИСЪК ЗА ПОЧИСТВАНЕ.

Можеш да си намислиш награда за пълен брой точки по списъка! 

Ако го изпълниш списъка и ни разкажеш в снимки и думи или видео как се почувства, какво направи и какво ти донесе, можеш да спечелиш безплатен модул от нас!

За целта е нужно да ни покажеш колко точки имаш и да споделиш снимки и/ли видео. 

Приятно почистване!

Публикувана от
Elitsa Kostova

Не пропускай нова статия!

Заяви своята консултация

Заяви своя сертификат тук​

Заяви своя сертификат тук​

Имаш ли нужда от помощ?

Вашето запитване е изпратено

Благодарим Ви, че изпратихте запитване до нас. Член на нашия екип ще се свърже с Вас възможно най-скоро.

Имаш ли нужда от помощ?

Вашето запитване е изпратено

Благодарим Ви, че изпратихте запитване до нас. Член на нашия екип ще се свърже с Вас възможно най-скоро.