Път към успеха

Път към успеха

Поредица от статии от участници в работилницата КАРИЕРЕН И БИЗНЕС УСКОРИТЕЛ НА ВОКА АКАДЕМИ

В работилницата “Световно кафене” за успешна кариера и бизнес заедно създадохме нашата визия и дефиниция за успех. Какво е успех? Но най-вече – кой казва какво е успех? Настъпва ера, в която всеки сам е авторитет за себе си. Това е първата стъпка към успеха, първата лична революция. 

След това разгледахме 4те приницпа за успех, които всеки прилага индивидуално, но са универсални – това означава, че всеки работи с тях в негов стил, а работата по тях винаги увеличава успех. 

След работилницата поканихме участниците да споделят тяхната гледна точка за успех. Тук можеш да прочетеш гледната точка на Ваня Тодорова. Как тя дефинира успеха и колко е важно да се преодолеят ограничаващите вярвания – отговор на тези въпроси тя дава в статията. 

 

Казвам се Ваня Тодорова и съм адвокат от 2010 г., а от 2022 г. – и медиатор. Имам три основни направления на практиката ми: (1) представителство по търговски и граждански дела; (2) консултантска работа в областта на дружественото и договорното право и (3) правни режими в областта на хуманната и ветеринарната медицина.  Старая се да споделям актуална информация от света на правото на сайта ми: www.thlegal.eu.

Успехът е постигането на поставена цел в определения за това срок. Т.е., обективно успехът е измерим в конкретни числа.

Успехът от субективна страна е усещането за постижение. Ако то липсва, постигането на целта се свежда до механична отметка в поредното квадратче от списъка (неслучайно се казва, че отмъщението е ястие, което се сервира студено).

Успехът, като голяма цел, е усещането за удовлетвореност от живота, от голямата картина. Вярвам, че то произтича от съпоставката със самия себе си – откъде започнах, през какво минах, какво надмогнах, къде съм сега? 

Този успех се основава на способността да се доверяваме на интуицията си, на опита си и да вярваме в собствените си сили – точно защото знаем отговорите на въпросите в предходния абзац, а не защото скачаме в тъмното.

Успехът в също толкова равна мяра се основава и на способността да поставяме под съмнение вярванията си (най-вече самоограничаващите ни вярвания); да искаме помощ, когато имаме нужда от нея; да поставяме под въпрос поставените малки цели и смелостта да ги променяме или изоставяме, когато те вече нямат място в голямата картина. 

Представете си, колко гъвкави и адаптивни трябва да бъдем, ако дори само за оцеляването предимството е не за най-умния или най-силния, а за най-приспособимия към промените?

Затова мисля, че за да се чувстваме успешни, трябва да не изпускаме от поглед голямата картина, да се учим непрестанно от своя и чуждия опит и да си поставяме дългосрочни цели.

За още статии и полезни материали, абонирай се за нюзлетър на сайта ни и вземи 10% отстъпка за първото закупено обучение. 

Публикувана от
Elitsa Kostova

Не пропускай нова статия!

Абонирай се и получи 15% отстъпка от своята първа програма

Заяви своята консултация

Заяви своя сертификат тук​

Заяви своя сертификат тук​

Имаш ли нужда от помощ?

Вашето запитване е изпратено

Благодарим Ви, че изпратихте запитване до нас. Член на нашия екип ще се свърже с Вас възможно най-скоро.

Имаш ли нужда от помощ?

Вашето запитване е изпратено

Благодарим Ви, че изпратихте запитване до нас. Член на нашия екип ще се свърже с Вас възможно най-скоро.