Кариерата, която обичам

Кариерата, която обичам

Защо? Защо да обичам кариерата си? Тя не е семейство, не е човек, не е….Кариера на латински означава жизнен път. Кариерата не е професия или работа, тя е пътят, по който създаваме и получаваме стойност, реализираме потенциала и мечтите си

Дълбоко вярвам, че да обичаме кариера си, означава да обичаме себе си, да се развиваме, разширяваме и да направим света – макар само на един човек – по-добър.

Зад тези вдъхновяващи слова стоят не малко житейски задачи – изграждане на увереност, откриване на посока, създаване на визия, постигане на майсторство.

Започнах да помагам на хората да имат кариера, която обичат с кариерно ориентиране– пътят на Призванието. Да открият сфера, роля, поприще, индустрия или проект, които са в синхрон с автентичната им същност, потенциал и мечти.

За някои призванието е поприще – дизайн, писане, управление. За други е роля – воин, мъдрец – те имат тази роля навсякъде и сферата не е така важна. За трети е реализиране на проект или кауза, свързани с техни ценности.

Помагайки на хората да реализират призванието си, установих, че около 20% от тях го правят – кариерна промяна, ново начало, развиване майсторство, стартиране на бизнес.

Другите откриват призванието си и…. на следващият ден се връщат в ежедневното, а призванието избледнява като далечен сън.

Да имаш кариера, която обичаш, не е въпрос само на разкриване или преоткриване на Призванието. Нужна е цялостна програмата – онова, на което не ни учат в училище, за да бъдем успешни, удовлетворени и реализирани.

Тази програма изглежда така: 

  1. Пътят на Призванието – разкриване на индивидуалният потенциал и личен гений, за които говоря по-горе.
  2. Пътят на Героя – развиване на дисциплина, продуктивност, ефективност и навици.
  3. Пътят на Мечтите – създаване на лична визия и постигане на цели, които умно и с лекота ни придвижват към визията за кариерата ни и реализиране на призванието.

Колкото повече хора минават през програмата, открих какво се случва – минавайки по трите пътя, ставаме по-добра версия на себе си. Така се роди мисията на Voca Academy – еудемония.

Думата е измислена от Аристотел и означава най-общо просперитет през превръщане в най-добрата ни версия.

Ето защо Voca Academy се занимава с повече от темата за (пре)откриването на призванието. Voca Academy е цялостна програма, адресираща всеки етап от създаването на кариера, която обичаш.

Voca Academy е магистратурата, която ни учи как да живеем и да реализираме себе си.

Ученето обаче е индивидуализирано – съобразено с твоя профил, игроивизрано – колкото повече прилагаш, печелиш и помагаш на други. За програмата и как я игровизраме – очаквай в следващата статия.

Публикувана от
Elitsa Kostova

Не пропускай нова статия!

Абонирай се и получи 15% отстъпка от своята първа програма

Заяви своята консултация

Заяви своя сертификат тук​

Заяви своя сертификат тук​

Имаш ли нужда от помощ?

Вашето запитване е изпратено

Благодарим Ви, че изпратихте запитване до нас. Член на нашия екип ще се свърже с Вас възможно най-скоро.

Имаш ли нужда от помощ?

Вашето запитване е изпратено

Благодарим Ви, че изпратихте запитване до нас. Член на нашия екип ще се свърже с Вас възможно най-скоро.