Четири мита за самопомощ, които са просто…митове.

Някои митове и по-здравословен, мъдър и ползотворен поглед към тях.

  1. Ставане в 6 часа

Добро утро в  11am people – да живееш в естрогенната и тестостерона среда са две различни вселени. Ставам между 9 и 11 и не познавам по-продуктивен човек от себе си. Не е кога ставаш, а как си направил дизайн на деня и приоритетите си. Разбира се, доста често правя 21 или 7 дневни сутрешни медитации по специални от традиционната ми за сутрините, тогава ставам между 8.30 и 9.30.

  1. Инвестиране в себе си

Някои от най-бедните хора, които познавам, са дали баснословна сума на гурута и за курсове, и са все така бедни. Най-богатите хора, които познавам учат, но никога, ама никога не ходят на тези курсове.

Инвестирането е добре да бъде с мисъл, цел, посока и най-вече – приложение на наученото.

  1. Талантът няма значение.

Не искам да разочаровам, но всяка наука показва, че без талант не става. Всички сме гледали България търси талант и подобни формати. За балет има определена конструкция, ако не си роден с нея, колкото и да се трудиш – не става. Без талант пеенето, ами не става.

Всеки има таланти, но много хора работя усърдно, където нямат талант. За да спрат е добре да изтрият инстаграм профила си и да не гледат другите. Или да изследват къде е талантът им и да го развият.

  1. Няма значение как изглеждаш

Има. Но най-влиятелните жени не са най-красивите жени. За красивите има привилегии. Но не повече, отколкото за влиятелните. Пътят на увереността не е да си казваме, че няма значение как изглеждаме. Пътят е да се харесваме както изглеждаме, да се чувстваме добре в кожата си и да намерим нашият уникален стил – на говорене, на писане, правене на неща и дори нашето уникално присъствие.

Публикувана от
Elitsa Kostova

Не пропускай нова статия!

Заяви своята консултация

Заяви своя сертификат тук​

Заяви своя сертификат тук​

Имаш ли нужда от помощ?

Вашето запитване е изпратено

Благодарим Ви, че изпратихте запитване до нас. Член на нашия екип ще се свърже с Вас възможно най-скоро.

Имаш ли нужда от помощ?

Вашето запитване е изпратено

Благодарим Ви, че изпратихте запитване до нас. Член на нашия екип ще се свърже с Вас възможно най-скоро.