Как ценностите ти стават твой личен бранд

Как ценностите ти стават твой личен бранд

Ззамислял ли си се на какви хора се възхищаваш? Какви са твоите ценности?

Креативността, свободата, енергията, динамиката, предизвикателствата и самостоятелността са някои от най-често споделяните ценности. 

Но какво точно са те? 

Ето и един по-важен въпрос. Какво е харизма? И защо някои хора имат толкова силен личен бранд?  Харизма идва от старогръцки, „хари“ е дар. Ценностите ти са твоят дар и твоята запазена марка. 

За ценности се говори и пише много, нека сега изследваме какво са те и как са свързани с кариерата ни. 

Какво са ценностите?

Ценностите не са нещо материално, нито  задължително. Те са състояние, което те съпровожда през целия ти живот, без значение дали го осъзнаваш или не.

Понякога се чувстваш зле заради някое твое действие, но не си сигурен защо. Много често е защото си действал срещу своя ценност, без да го осъзнаеш.

Ценностите често са абстрактни понятия като “свобода”. За какво мислиш, когато чуеш думата “свобода”? Какво значи за теб да бъдеш свободен? Дай определение на “свобода” и имай предвид, че ще е различно от определението, което някой друг дава.

Какво общо имат ценностите с кариерата?

Има  една онлайн мегазвезда, която живее живота си по най-добрия за нея начин, защото е успяла да определи своите ценности и да създаде кариерата си според тях.

През 2010-та година двайсет и една годишната Лили Синг, сега известна като IISuperwomanII в Ютуб, записва клипче в стаята си в къщата на родителите си в Онтарио.

Решила, че няма да завърши университет, а вместо това ще създава комични къси клипове в новопоявилата се платформа.

Тя поема този риск по времето след световната финансова криза, когато млади висшисти не успяват да намерят работа и да се издържат, а какво остава за човек без висше образование.

Разбира се, родителите й са против, но тя настоява. Тя следва сърцето си, вижда как може да бъде съпричастна и да допринесе за благополучието на други хора, с други думи, тя започва кариера съобразена със собствените си ценности.

Тя желае да бъде жизнерадостен индивидуалист, който е свързан с другите, който вдъхновява и променя света около и отвъд себе си. 

Как IISuperwomanII проявява своите ценности 

В началото Синг страда от депресия и въпреки това, подтиквана от своите усещания за това на какво е способна и какво иска, тя започва да гради империя.

Днес тя се радва на над 14 милиона абоната, партнирала си е с Бил Гейтс, Скалата Дуейн Джонсън, Мишел Обама.

През 2015-та година е започнала кампания против омразата между момичета, успяла е да подкрепи над хиляда момичета в борбата им да получат образование в Кения и Индия.

През 2016-та година е излязъл първия й филм, през 2017-та и 2018-та година е работила заедно с UNICEF за детски права и безопасно образование.

Издала е книга за личностно развитие – бестселър на Ню Йорк Таймс.

Има телевизионно токшоу, на което Лили Синг ще е водещ и изпълнителен продуцент. 

Ценностите променят ли се?

Водещите ценности на Синг не са едни и същи през целия деветгодишен период. Разбира се, най-силните й ценности са се запазили, но просто са се разместили в реда на приоритетите й.

В началото индивидуалността и грижата за себе си са били водещи, след което постепенно съпричастността и свързаността с другите надделяват и кариерата й отразява тази промяна.

През последната година, първоначалните ценности отново заемат челно място в листа на приоритетите й.

Както хората се променяме, така се променят и нашите приоритети.

Важно е да съобразяваме основните си ценности една с друга, дори когато това е трудно.

Публикувана от
Elitsa Kostova

Не пропускай нова статия!

Абонирай се и получи 15% отстъпка от своята първа програма

Заяви своята консултация

Заяви своя сертификат тук​

Заяви своя сертификат тук​

Имаш ли нужда от помощ?

Вашето запитване е изпратено

Благодарим Ви, че изпратихте запитване до нас. Член на нашия екип ще се свърже с Вас възможно най-скоро.

Имаш ли нужда от помощ?

Вашето запитване е изпратено

Благодарим Ви, че изпратихте запитване до нас. Член на нашия екип ще се свърже с Вас възможно най-скоро.