Седем неправилно разбрани суперсили за успех

BLOG POST VOCA

Седем неправилно разбрани суперсили за успех 

Успехът има различни проявления за всеки от нас – някои желаят да откриват решения на големи проблеми, втори да вдъхновяват околните, трети да усъвършенстват умение или да имат стил на живот на бохеми и дигитални номади. Ти определяш какво е успех за теб. Първото и най-голямо постижение е да си независимим, да следваш вътрешния си автортиет и да определиш какво е успех за теб! 

Постигането на всякакъв успех има ясна формула от 7 съставки, върху които имаш контрол и които ще споделим в тази статия, за да се настроиш за прогрес. 

Нека започнем с аспекта, който най-лесно се забелязва от всички покрай теб:

1.Физически тонус и енергия

Колкото и прекрасни идеи да имаш, ако не действаш по тях, те ще си останат фантазии. За да предприемеш действия, имаш нужда от енергия и физическа възможност – именно тук проличава колко са важни физическият тонус и грижата за тялото. 

Редовното движение и регулярната почивка предразполагат да си всеки ден пълен с енергия и готов за действие. Спортът има различни проявления, от които можеш да избереш кое те вдъхновява и енергизира най-много, като танци, волейбол, футбол, йога и всичко друго, което работи за теб.

Доброто физическо състояние помага на ума ти да сече като бръснач и да съзира възможностите, които идват към теб, както и да ги управляваш благополучно. 

КАК да подобриш физическия тонус: 

Състави си набор от упражнения, които да правиш всеки ден или всяка седмица Или започни с абонамент за фитнес/танци. Първата стъпка е да намериш твоя начин да се движиш, а втората да започнеш с режим (дневен, седмичен), който работи за теб! 

2.Способност да се наслаждаваме на живота 

Щастливите хора са магнит за възможности, за идеи, за хора и поддръжници. Всеки предпочита да бъде около радостни хора и добрият емоционален тонус е причината за придобиване на клиенти, повишения, получаване на подкрепа. Когато се наслаждаваш на живота, ресурсите, необходими за успеха ти, идват сами при теб.

КАК да се наслаждаваш на живота повече:

Можеш да се предизвикаш за 7 дни, в които всеки ден записваш 21 неща, за които си благодарен ИЛИ да говориш само позитивни неща за хората и събитията около теб. В началото ще се иска усилие, но си заслужава. 

Ако пък не си по позитивните практики, медитирай 15 мин на ден или отиди на rage room. 

3.Воля, заявяване на себе си и поставяне на граници

Колкото повече хора и ресурси привличаш към себе си, толкова по-взискателен трябва да си към тях, защото не всички партньорства допринасят към твоят успех. 

Умението да отстояваш себе си и границите ти ще те предпази от това да гониш чужда представа за успешна реализация, както и от разпиляването на енергията ти в маловажни дейности. 

КАК да тренираш поставяне на граници:

Започни да казваш НЕ на хората като тренировка. Постави си това за цел за около седмица. Много по-лесно е да кажеш ДА, когато си създал образ на човек, чието време и внимание е ценно, отколкото НЕ, когато те виждат като YES MAN. 

4. Любов към себе си и увереност 

Волята и дисциплината са продукт на увереността и любовта към себе си. 

Истинският успех е да живееш спрямо личните ти ценности, нужди, визия и разбиране за живота. Ако не обичаш себе си, нямаш смелостта да изследваш и след това да последваш желанията си.

Увереността в себе си е важно да бъде обективна – открий и развивай това, в което си добър, чудесните ти качества, както и приноса ти към всички видове взаимоотношения. Прочети тук как самоувереността помага за доброто представяне и щастието на работното място. 

КАК да тренираш увереност:

Запиши се на маратона УВЕРЕНОСТ И НАСТРОЙКА ЗА УСПЕХ и с подкрепата на нашия екип експерти ще тренираш всичко, за което говорим в тази статия. 

BLOG POST VOCA

5.Способност да заявяваме нуждите си и да чуваме тези на другите

Тази суперисла е тясно свързана с номер 3 (воля) и номер 4 (увереност и любов към себе си) и изисква реципрочност. 

Успехът рядко се гради сам. Много преуспели хора споделят за важността на обкръжението им. Често чрез мрежата от контакти са дошли възможностите или близките им са ги подкрепили в трудните моменти – отношенията с хората играят решаваща роля за житейския им прогрес.

От маркетинг гледна точка, да знаеш какви са нуждите на таргет групата ти помага да предлагаш продукт или услуга, в който хората са влюбени. С тази суперсила можеш да накараш клиентите си да се почувстват чути и видяни. 

КАК да развиеш умение да чуваш и виждаш другите:

Постави си за цел да слушаш, без да отговаряш. Вместо да отговориш, първо се увери, че си разбрал другия. Започни с “Чувам, че се чувстваш….., а твоята нужда е да……”

6.Способност да взимаме правилни решения 

За да бъде едно решение “правилно”, то е нужно да бъде обосновано с някоя от твоите ценности или големи цели. Например, когато ти се предоставя избор, можеш да си зададеш един и същ затворен въпрос 7 пъти, за да видиш как тялото и умът ти ще реагират.

Във всеки един момент ти управляваш фокуса си, който пък управлява твоята енергия и гради бъдещето ти.

КАК да развиеш умението да взимаш правилни за теб решения:

Тук можеш да прочетеш как да развиеш фокус на победител, тоест заповядай наръчник за вземане на решения. 

7.Вяра, упование и свързване с нещо по-голямо от нас (кауза)

През всички култури и епохи хората търсят смисъл. Маслоу поставя най-горе в пирамидата на нуждите СЕБЕРЕАЛИЗАЦИЯТА. Тя е свързана с нещо по-голямо, по-значимо от нас. Трудно се побира в думи, човек има нужда от пътеводна светлина, кауза, неговото ЗАЩО. 

КАК да намериш своето ЗАЩО:

Отиди на разходка с въпроса “какво е важно за мен?” на ум. След около 15 минути ходене запиши всичко, което е важно, стойностно за теб, твоите каузи – както личностни, така и общностни. 

Въоръжен със знанието за 7-те суперсили за успех, те предизвикваме да избереш една и да работиш по нея в следващата седмица. Наблюдавай какво в живота ти ще се промени.

BLOG POST VOCA (1)
Публикувана от
Elitsa Kostova

Не пропускай нова статия!

Абонирай се и получи 15% отстъпка от своята първа програма

Заяви своята консултация

Заяви своя сертификат тук​

Заяви своя сертификат тук​

Имаш ли нужда от помощ?

Вашето запитване е изпратено

Благодарим Ви, че изпратихте запитване до нас. Член на нашия екип ще се свърже с Вас възможно най-скоро.

Имаш ли нужда от помощ?

Вашето запитване е изпратено

Благодарим Ви, че изпратихте запитване до нас. Член на нашия екип ще се свърже с Вас възможно най-скоро.